Thanks for this story - I feel this is going to be a big battle ground.

--AnonymousCoward, 08-May-2007


Romanttinen kuva muusikoista sinulla. Ajattelit ehkä sellaista pakettiautossa tähteydestä haaveilevaa hippiä, joka kantaa huumeista yli jäävät penninsä lähilevykauppaan? Sellaisenkin olen tavannut mutta suurin osa tuntemistani muusikoista on tavallisia keskiluokkaisia töissä käyviä isiä ja äitejä. Elintaso tietysti vaihtelee.

Varsinaisesta asiasta: mitä nopeammin pääsemme _kaikista_ muovilätyistä eroon, sen parempi. Uskon ja toivon, että musiikintekijät ovat sen verran fiksuja, että alkavat hoksata myydä tuotoksiaan bitteinä yhä enemmän suoraan kuulijoille. Idols-idolit ja muut tuotteet ovat sitten erikseen. Niille säveltäjät myyvät krapulatuotoksensa. Idealisti taidan olla minäkin.

--Joku, 11-May-2007


Kummallinen lukutaito sinulla :-)

Ei, minulla on sellainen käsitys, että kaikki eivät osta täydellä hinnalla viimeisintä hittituotetta, ja että divarit ovat oikein mainio paikka ostaa musiikkia. Erityisesti jos musiikkimaku ulottuu kauemmas kuin kuuden kuukauden päähän - riippumatta siitä sai sitä palkkaa paljon eli ei. Jos saman saa käytettynä kympillä, miksi maksaa kaksi kymppiä uudesta?

Huomattava myös on, että digitaalista, käyttörajoitteilla varustettua varustettua musiikkia ei voi myydä eteenpäin. Joten jos lähde lakkaa myymästä (esim. menee konkurssiin), voi koko teos kadota kuin tuhka tuuleen, ja sitähän ei kaverilta laillisin keinoin saa, vaikka miten haluaisi maksaa.

--JanneJalkanen, 11-May-2007More info...     Add comment   Back to entry
"Main_comments_080507_1" last changed on 11-May-2007 23:13:46 EEST by JanneJalkanen.