Kiitos huomautuksesta. Täytyy potkia Piraattipuolueen kavereihin vauhtia, kun oma perheellinen aikataulu ei just nyt salli ylimääräistä exkursiota tuohon asiaan.

--Mikko, 10-Dec-2009


Kah, näemmä lausunto on tehty, mutta julkinen kannanotto vielä uupuu: http://www.piraattipuolue.fi/keskustelupalsta/2-piraattipuolueen-toiminta/6809-lausunto-tekijaenoikeudet-tyoe-ja-virkasuhteissa

--Mikko, 10-Dec-2009


Luulen, että syynä on se, että tällä kertaa uhrina on "pahikset". Tekijänoikeuskeskusteluhan on aika tiukasti urautunut linjoille piraatit vs tekijät.

--jautero, 10-Dec-2009


Ottakaa oppia musiikkikustantajilta

Tekijjäinoikeus on aina ollut kauppatavaraa.Säveltäjät ja sanoittajat luovuttavat tekijäinoikeuksistaan kolmasosan musiiikkikustantajille. Tekijät uskovat saavansa sillä tavalla lisää tuloa itselleen. Musiikkikustantaja myy tällaista palvelua ja se on laillista ja hyväksyttyä toimintaa.Ehkä Opetusministeriön pitäisi pakata aikeensa samalla tavalla kuin musiikkikustantajat.Työnantajat saavat oikeuksia ja velvollisuuksia (joita käytännössä ei ole) ja kutsuva toimintaa kustantamiseksi ja ottavat vielä kolmasosan palkasta. Näin toimitaan musiikkimailmassa. Jotkut musiikkikustantajat tukevat toiminnallaan monikansallista levy-yhtiötä .

Monet adressin allekirjoittaneet ovat myös joskus allekirjoittaneet musiikkikustannussopimuksia. Jos Opetusministeriö antaisi hankeelle nimeksi Suuri Suomalainen Kustannussopimus niin homma menisi läpi

On olemassa myös pieniä musiikkikustantajia jotka kustantavat tekijän omia teoksia verotuksellisista syistä he eivät kuulu tähän malliin.

Missä muussa ammatissa saadaan lailisesti ottaa työntekijän palkaa kolmasosa siirtää se työnantajalle takaisin. Työantaja antaa vastineeksi tyhjiä sanoja Kustantaja saa käyttöluvista enemmän rahaa kuin teostotilityksistä ja maksaa niistä enintään puolet jos sitäkään tekijälle (pikkutekijälle).

Kenen suomenkielisten teosten tekijäinoikeustulot ovat kasvaneet kun ovat tehneet musiikkikustannussopimuksen. Kenen musiikkikustantajan tulot on vähentynyt kun ovat tehneet musiikkikustannus sopimuksen .Musiikkikustannus sopimus on voimassa tekijän kuolemasta 70 vuotta . Kysymyksessä on Suomeksi tehtyä musiikkia ja Suomea koskeva musiikkikustannussopimusta.

Suomen Musiikkikustantajien Ry:n graafisten tulojen voimakas kasvu Tilastollinen kasvu oli niinkin komeaa kuin 13,5 prosenttia. Nuoteista ja lauluteksteistä saadut tulot olivat yhteensä 3 627 224 euroa.

Tallentamis- eli mekanisointikorvauksissa vastaava summa oli 1 118 815 euroa

Eli varsinaiset rahat tulevat niistä oikeusista missä musiikkikustantaja ottaa tuloista yli puolet

-- musiikkkustantaja, 10-Dec-2009More info...     Add comment   Back to entry
"Main_comments_091209_1" last changed on 10-Dec-2009 19:04:04 EET by musiikkkustantaja.