Mietin pitkään, mitä tähän sanoisin, mutta koska olen suuri yhteishymistelyn, rauhan ja joulun kannattaja (ei siis kovin groovy!), en löytänyt sopivia sanoja. Päässä on pyörinyt pari päivää kaikenlaista otsikolla "Bloggaajan vastuu", mutta eipä se vielä ole kiteytynyt kokonaiseksi kannanotoksi saakka. Keneenkään sen kummemmin viittaamatta on kuitenkin mielenkiintoista ja vähän pelottavaakin seurata, miten blogosfäärissä (niin kuin maailmassa muutenkin) syntyy johtajia ja seuraajia, hymistelijöitä ja vastaanpanijoita, ja onhan tuolla kommenttiosastoilla häiriköitäkin. Mutta bloggaajasta tietysti riippuu se, millä tavalla ja mitä mielipiteitä esitetään, saako mielipidettä tulla kyseenalaistamaan, vai nouseeko bloginpitäjä siitä samantien takajaloilleen. No joo.

"Jos ajattelet valitsevasi blogin siksi, että se käsittelee mielenkiintoista asiaa, valitset sen kuitenkin siksi, että kirjoittaja (tai kirjoittajat) osaavat kirjoittaa juuri siitä aihealueesta sinua kiinnostavasti."

Tähän vielä sanoisin, että kyllä joskus on kyse ihan silkasta masokismista, vähän samaan tyyliin kuin tosi-tv. :-)

--Marjut, 10-Nov-2004


Samaa mieltä tuosta olohuone-jutusta. En minä kommentointimahdollisuutta tarjoa, jotta saisin paskaa niskaani, vaan jotta lukijani voivat keskustella kanssani ja ehkä jopa keskenään niistä asioista, joita olen teksteissäni nostanut pinnalle.

Kritiikkiä otan mielelläni vastaan, jos se on asiallista. Mitään asiatonta louskutusta, joka tähtää siihen, että pahoitan mieleni, en halua lukea (tämä ei tarkoita, että kuvittelisin kaikkien pitävän minusta, koska eihän asia niin ole). Kanssani saa olla eri mieltä, kunhan pystyy perustelemaan kantansa ja keskustelemaan asiallisesti. Sääli vaan, että kaikki eivät tätä aina käsitä, ja ovat sitä mieltä, että blogin ylläpitäjällä ei ole oikeutta päättää, millaisia kommentteja hän haluaa vastaanottaa, sillä tämähän on vapaa maa, sananvapaus on kiva juttu ja ken leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön.

--Aaltoneito, 10-Nov-2004


Vertaus vittuilusta olohuoneessa on kyllä tavallaan oikea; toisaalta harvempi meistä pitää ulko-ovea auki kaikenmaailman ihmisille samalla tavalla kuin kommenttiosastoaan.

Ehkä parveke on parempi vertaustila: sehän on puolijulkinen, sieltä voi huudella ympäristöön ja sinne voi ympäristöstä huudella takaisin. Mutta harhaudun.

Itse en lähtisi kovinkaan herkästi poistamaan oman blogini kommenteista mitään, mikä ei ole selvästi laitonta. Minusta (ja tämä on pelkästään itse itselleni asettama credo) kommenttien putsailu henkilökohtaisten mieltymysten perusteella on vellihousujen hommaa.

Aiheesta aiemmin: http://www.melankolia.net/kari/arkistot/001866.html

--212.90.65.25, 10-Nov-2004


Jos minulle tulee kommentti, joka ei minua miellytä ja ehkä loukkaakin minua, muttei ole suoraan laiton tai muuta vastaavaa, annan sen kyllä olla, ja todennäköisesti kommentoin purevasti takaisin. Se ei kuitenkaan muuta miksikään sitä faktaa, että pahoitan sellaisista kommenteista mieleni, ja en mieluusti sellaisia haluaisi lukea. Siinä vaiheessa kun joku sellaisen kommentin minulle jättää ja sen luen, vahinko on jo tapahtunut, joten samahan se sitten on, antaako sen kommentin siellä olla vaiko ei. Sen vuoksi olenkin esittänyt blogini metatiedoissa pyynnön, että tuollaiset kommentit jätettäisiin kirjoittamatta, mutta jos joku ei tuota pyyntöä noudata, minä en sille mitään voi.

--Aaltoneito, 10-Nov-2004More info...     Add comment   Back to entry
"Main_comments_101104_1" last changed on 08-Mar-2006 19:56:14 EET by JanneJalkanen.