Tänään HBL:ssä ÄKT:n Arto Alaspää sanoo:

"Myös tulevaisuudessa on pystyttävä siirtämään musiikkia cd-levyiltä kannettaviin soittimiin. Riippuen kopiosuojasta sen voi tehdä yhdestä kolmeen kertaan." (suomennos omani)

Yhdestä kolmeen kertaan? Saan sen kuvan että ÄKT tietää jostain tulevasta kopiosuojausjärjestelmästä ja ovat, koska hekin olivat niitä sivistyslautakunnan kuulemia asiantuntijoita, lobbanneet sen jotenkin tuohon lakimuutokseen.

Spooky.

--pni, 14-Sep-2005


Kyllä minäkin mielelläni otan vastaan sen ÄKT:n kustantaman kannettavan soittimen johon alati karttuva musiikkikokoelmani mahtuu nyt ja iäisyyden. Sitä ennen joudun valitettavan vähävaraisena tyytymään tähän nykyiseen, johon mahtuu neljännes levykokoelmasta ja jonka sisällön vaihdan lähes kokonaisuudessaan kuukausittain. Tulevaisuudessa sitten näemmä kolmasti, jos koskaan.

Arto, tuu pois, siellä on peli kesken.

--Merten, 14-Sep-2005


Yritin itse noin puolen tunnin verran saada edes jotain tolkkua ko. virkamiehen sanomisista. En onnistunut.

Suositus OPM:lle: tehkää tästä laista samanlainen sarjakuvasarja kuin EFFI on omasta näkökulmastaan tehnyt. Ei niinkään siksi, etteikö yleisö pystyisi sanallista esitystäkin ymmärtämään, vaan lähinnä siksi, että ministeriön ihmiset itse pystyisivät itselleen kertomaan, mitä esityksellä halutaan sanoa.

--Kari Haakana, 14-Sep-2005


Tässä kopiosuojauksen kiertämisessä on sama juttu kuin pyöräilykypärän käytössä, se on pakollista, mutta käyttämättäjättäminen ei ole rangaistavaa. Eli laki on ihan ihmisten omaksi turvaksi ja parhaaksi. Kuten tämä tekijänoikeuslakikin. Eiku... Öö...

--Mikko, 15-Sep-2005


Siinä on taas markkinamiehet menneet lupaamaan jotain, mitä ei voi pitää, ja joku ääliö uskonut.

--JanneJalkanen, 15-Sep-2005


Hesari kirjoittaa:
"Laki sallii levyjen kotikopioinnin omaan käyttöön, mutta kieltää suojausten murtamisen kopiointia varten. Kopionti omaan käyttöön ei olisi rangaistavaa, vaikka sitä varten murtaisikin kopiosuojauksen, sanoo lain valmistelua oikeusministeriössä johtanut Jukka Liedes. Levy-yhtiö voisi kuitenkin vaatia kopioinnista korvausta. Kopiointisuojankin saisi murtaa tallenteen sisällön saamiseksi kuuluviin tai näkyviin."

Say what?! Suojausta ei saa murtaa, mutta sitten saakin, vaikka joutuukin maksamaan korvauksen, mutta kuitenkin suojauksen saa murtaa, jos ei kopioi. Eihän tästä ota pappikaan enää selvää.

Kirjoittelin kansanedustajille kysymyksiä eilen ja Alho, Elo ja Vapaavuori vaivautuivat jopa vastaamaan. Ehkä tämä vielä johonkin suuntaan muuttuu, vaikka Alhon mielestä muutos ei tule mukaan lainsäädäntöön tällä kierroksella vaan lainsäädäntöä kehitetään jatkossa.

-Risto

--Risto, 16-Sep-2005More info...     Add comment   Back to entry
"Main_comments_140905_2" last changed on 16-Sep-2005 10:22:29 EEST by 192.100.124.218.