Kai ostit 30 tuuman cinema displayn samaan rysäykseen ;-)

--Timo Riitamaa, 21-Oct-2005


Ohhh... sweet...

--kolibri, 21-Oct-2005


I wish I could use your solution...

--Jyri Toivonen, 21-Oct-2005


I have a pretty decent 19" LCD that's only a few months old. So I'll use it for a while until it becomes too small :)

--JanneJalkanen, 21-Oct-2005


Jos tämä on nikki Jannen blogi?! Käyhän blogissani sillä vastasin viestiisi joskin viiveellä!

--Komposti, 22-Oct-2005


Juh, kiitos vinkistä. Kävin.

--JanneJalkanen, 22-Oct-2005


Onhan sitä Powerpc:llekin Linux :)

--81.197.77.75, 22-Oct-2005


Juu, Ubuntu onkin kaikesta hypestä huolimatta syvältä. Lähes yhtä syvältä kuin Gentoo, kaikesta Gentoo-hypestä huolimatta. Duunissa on kaverilla (moi Antti!) käytössä Fedora, joka on syvältä, ja hitaampi kuin... ummm... no jos lapset lukee tätä niin en kehtaa kertoa. Kaikki loputkin on syvältä. RedHat varsinkin on toudella syvältä.

Vaan muistatko erään Linux-distribuution josta olit huolissasi tuossa nelisen vuotta sitten? Halusit että installoin sen työpaikkasi palvelimiin, ja näin teinkin. Tosin en asentanut sitä siksi että pyysit vaan siksi että olin todennut ko. distribuution olevan ainoa toimiva.

Vuosia myöhemmin, itseasiassa about kuukausi sitten asensin himatyöasemani uudestaan. Siinä oli pyörinyt sekä Gentoo että Ubuntu, ja kummatkin olivat käyttökelvottoman hitaita (1GHz VIA C3 on aika mopo, varsinkin 100MHz SDRAM:illa). Purin vihdoin hampaani yhteen ja palasin samaan Linuxiin jota olin käyttänyt vuosikaudet.

Sivuhuomautuksena voisin sanoa että kokeilin myös OSX:ää noin kolmen kuukauden ajan. Se on aikamoinen katastrofi, epästabiili Unix-lookalike joka ei pyörinyt kuin kalliissa erikoiskoneissa (moi SGI!) ja jonka käyttöliittymä oli, kaikesta hypestä huolimatta, käyttökelvoton. Kyllähän se toimi niinkuin Steve(tm) oli sen suunnitellut, mutta kun ko. käyttäjä oli hieman eri mieltä asioista. Normaali X11 käyttöliittymissä hommat kun saa toimimaan niinkuin Itse(tm) haluaa, mutta OSX ei tarjonnut vaihtoehtoja.

No kuitenkin.

(Nina sanoi heihei)

Debian Stable. Käsittämättömän vittumainen asentaa toimivaksi (Radeon 9200 PCI anyone?), konffaaminen on syvältä. Mutta. Ja tää on sitten ISO mutta. Kun saa sen toimimaan niin sehän pyöriikin vuosikausia ihan yhtä vakaasti.

(Ei ehkä pitäisi naputella oluiden, jotka loppui, vaimolta salaa juodun sidukan, ja parin viinilasillisen jälkeen)

--Kimberly, 22-Oct-2005


Ubuntu pyörii palvelimella erittäin hyvin ;-)

Mutta ei silti, oli mulla kaksi vuotta Debian stablekin kotikäytössä, ja se oli kaikkea muuta kuin mukava. Palvelimessa hyvin kiva; desktopilla vähemmän. Nimim. Ei Jaksa Säätää.

--JanneJalkanen, 22-Oct-2005


Niin siis tarkennuksena: kaikki mun ongelmat tuntuvat liittyvän X:ään ja KDE:hen, ei niinkään mihinkään distroon. Samat ongelmat mulla on jatkuvasti ollut.

--JanneJalkanen, 22-Oct-2005


(Uh... Tulipa otettua turhan paljon viiniä eilen ja naputeltua kaikkea tyhmää)

Niin siis mun kokemus Ubuntusta on se että päällepäin se näyttää toimivalta mutta käytännössä se ei toimi laisinkaan. Debian taasen on syvältä konffata, mutta kun sen saa tehtyä niin toimii nätisti.

aRts onkin syvältä, toivottavasti KDE dumppaa sen äkkiä. Ja X on kyllä mulla toiminut ihan nätisti aina ilman ongelmia. Ja itseasiassa käytän Debian Stablea myös työpöydällä, softat on hiukka vanhoja mutta toimivat ainakin nätisti.

Mutta myöntää täytyy että kun nuo uudet dualcore PowerMacit julkistettiin niin mietin kyllä hetken jos toisenkin sellaisen hankkimista. Ovat kyllä sen verran hyviä koneita.... Jos vaan vielä Apple saisi muutaman ärsyttävän jutun korjattua käyttiksestään... :-)

--Kim, 23-Oct-2005


Ubuntullahan on ollut vasta kolme releasea, ja jokainen niistä on tuonut merkittäviä parannuksia systeemiin. Se voi vuoden päästä olla jo melko kova distro.

Ja ei se dual-core, vaan se dual dual core ;-)

--JanneJalkanen, 23-Oct-2005


Minä vaihdoin Windowsiin. En ole katunut.

--kauppi, 25-Oct-2005


Siitä vain, sanoi lehmä keinosiementäjälle :)

--JanneJalkanen, 26-Oct-2005More info...     Add comment   Back to entry
"Main_comments_211005_1" last changed on 26-Oct-2005 00:31:37 EEST by 62.78.194.36.