Englanti takeltelee nyt niin, että kirjoitanpas kiireen keskellä suomeksi.

Minä vierastan näitä presence-palveluja vapaa-ajan käytössä, koska ne tuntuvat olevan niin ryhmäkeskeisiä. Mieleeni ei tule yhtään tuttua kaveriporukkaa, johon tämä sopisi. Itse kaipaisinkin enemmän vaikkapa kahden ihmisen väliseen viestintään suunnattuja ratkaisuja, joissa puhelimilla olisi suuremmat oikeudet toisiinsa ja viestintä tapahtuisi ilman turhia valikoissa vaelteluja.

Voisin mielelläni maksaa kiinteähintaisesta mobiililaajakaistasta ja vaikka siitä softastakin, jos vosin lähettää tyttöystävälleni kännykällä ottamiani kuvia pikaviestinä yhtä pikanappia painamalla tai voisin samaan syssyyn vaihtaa kuvan hänen puhelimensa taustakuvaksi.

Jakaisin mielelläni myös solutunnistetietoni ja status/tunnelmasymbolini tyttöystäväni kanssa, ja mielellään niin, että tiedot näkyvät näytöllä valmiustilassa vaikkapa kellonajan vieressä. Samaan syssyyn kalentereiden synkkaus voisi tapahtua automaattisesti. Eli sovellutus sisältäisi niin tunne- kuin tehtäväkeskeisiä toimintoja.

Olennaista parisuhde-sovellutuksessa olisi laitteiden tiivis yhteistyö ja luottamus. Parittamisen jälkeen kysymyksiä ei enää esittäisi - synkataanko? lähetetäänkö? luotetaanko? avataanko? - ei kysymyksiä! klik ja meni jo. En muuten ymmärrä miksi puhelimien Bluetooth-parituksissa laitteen luotetuksi asettaminen ei tarkoita juuri tätä, vaan koodeja ja kysymyksiä esitetään jatkuvasti.

--erkka, 22-Nov-2006


Erittäin hyviä ideoita! Kuuleeko joku? :-)

--JanneJalkanen, 23-Nov-2006


Mä olen miettinyt ja ehdottanut ihan samaa. Voisit esim. marssia kauppaan ja ostaa kaksi puhelinta, jotka on valmiiksi konffattu näin. Niiden välillä voisi sitten tehdä kaikkea hauskaa, kuten laittaa ottamansa kuvan toisen puhelimen taustakuvaksi, tai overridata toisen asettaman Äänetön-profiilin tietäessään tämän unohtaneen sen (tietysti molemmat pitää voida joissain tapauksissa estää määräajaksi). Eli jos mulla on jotain sanomista, niin Jaikussa tulee olemaan jotain tällaista. (Bluetoothin automatisointi voi tosin olla ongelmallista, mutta siinä vaiheessa kun on toimiva viestikanava GPRS:n yli, ei Bluetooth ole ehkä niin justiinsa enää).

Noksulla ovat olleet tosin epäileväisiä sen suhteen, että useampia puhelimia saisi myytyä kerralla, kun kerta sitä on yritetty eikä ole oikein lentänyt. Minä en tosin tiedä, onko tuollaisia bundleja yritetty myydä siten, että siitä käyttäjä _saisi_ jotakin.

--Mika, 28-Nov-2006


Yksi iso NFC Forumin ehdottama käyttötapaus on se, että jos kaksi puhelinta koskettaa toisiaan, ne voivat vaihtaa konfiguraatiotietoja ja tehdä esim. Bluetooth-parituksen täysin automaattisesti...

--JanneJalkanen, 28-Nov-2006More info...     Add comment   Back to entry
"Main_comments_221106_1" last changed on 28-Nov-2006 12:25:50 EET by JanneJalkanen.