Tässä pari ehdotusta kategorioiksi:
  • Paras ulkoasu
  • Paras bloggausta edistävä palvelu (sanamuoto ei ehkä ole oikea; mielessä oli lähinnä blogilista, päivän pamaus, top-lista, koirapuisto, blogit.fi - kylläpäs nuo kallistuivatkin kovasti tuonne pinserin suuntaan...)
  • Hauskin blogi

Tuo "teknisesti mielenkiintoisin"-kategoria ei minusta ole hyvä idea. Parasta teknologiaa on kuitenkin se, joka toimii niin hyvin, ettei käyttäjä edes huomaa sitä.

"Paras blogi"-kategoria on ehkä myös sellainen, jonka jättäisin pois. Sehän on se, joka palkitaan Kultaisella Kuukkelilla ja jonka raati valitsee.

Ideoita voisi antaa myös Bloggies-kisan kategorialista.

--VisaKopu, 31-Jan-2004


Lähinnä tuolla tekniikkakategorialla ajattelin niitä, jotka käyttävät paljon aikaa nimenomaan tekniseen virittämiseen, ei ulkoasun. Pitää nörteillekin olla oma palkinto :-). Nimi voi kyllä olla vähän harhaanjohtava.

--JanneJalkanen, 31-Jan-2004


Minusta Jaakon alkuperainen idea suomen- ja ei-suomenkielisten erottamisesta omiin kategorioihinsa oli hyva.

--Milla, 31-Jan-2004


Onko englanninkielisiä tarpeeksi omaa kategoriaansa varten? Ehkä kai sitten :)

--JanneJalkanen, 31-Jan-2004


Tai sitten englanninkielisille on oma kategoriansa "Paras englanninkielinen blogi" ja muissa kategorioissa suomen-, englannin-, ruotsin- ja mitä niitä onkaan -kieliset blogit kilpailevat tasavertaisesti.

--VisaKopu, 31-Jan-2004


Mikä on mielipideblogi? Onko se poliittinen blogi? Onko tunnustuksellinen blogi nettipäiväkirja?

Englanninkieliset pitää olla eri ryhmässä, kun niiden lukijakunta on demografisesti aika erilainen suomenkielisistä. (Siis ainakin pienempi ja mutulla vanhempi.)

Ehdottaisin lisäksi ainakin parhaiten medianäkyvyyttä saanutta blogia (Rosa Meriläinen yms.), parasta projektiblogia (sivari, laihdutus, armeija yms.) ja parasta blogienvälisyyttä (linkitys, kommentointi yms.). Ehkä myös paras kommentti/vieraskirjamerkintä?

--Mike, 31-Jan-2004


Ai niin, miksi muuten Kultainen Kuukkeli 2003? Johan tässä ollaan hyvän matkaa vuoden 2004 puolella. Elokuvapalkinnoissa tuon edellisen vuosiluvun käyttämisen ehkä vielä ymmärtää, kun siinä palkitaan edellisenä vuonna ilmestyneitä elokuvia.

--VisaKopu, 31-Jan-2004


Niin tuleeko olemaan sellainen kun paras ulkoasu, tai jtn sinne päin.

--espresso.se8.org, 31-Jan-2004


2004 on toki jo kuukauden vanha, mutta toisaalta tuntuisi hassulta palkita vuoden 2004 "saavutuksista" tässä vaiheessa. Saattaahan olla, että esim. jonkun kategorian voittanut blogi kuukahtaa ihan kohta (toivottavasti ei) tai muuttuu olennaisesti joko ulkoasultaan, sisällöltään tai molempien osalta (vrt. KokkiBlog -> Jumalan juoksussa, eka mieleen tullut esimerkki).

Ehkä näistä syistä kannattaisin kuitenkin Kultainen Kuukkeli 2003:sta.

--vm(@)etsin(.)org, 31-Jan-2004


Jaetaanko tänä vuonna vuoden 2003 Oscarit? Mehän olemme luomassa perinteitä, joten voimme päättää ihan itse miten nämä nimetään :-)

--samik, 31-Jan-2004


Juu kyllä, tarkoituksena on palkita nimenomaan vuonna 2003 olemassa olleita blogeja. Vuoden 2004 blogeista kun on paha sanoa juuta eikä jaata vielä tässä vaiheessa - useimmilla blogeilla kuitenkin kun menee pari kuukautta löytää "oma itsensä".

--JanneJalkanen, 31-Jan-2004


And, what do we have for the winners, Janne?

--24.24.86.16, 31-Jan-2004


An award and/or a diploma.

Making an award is not that hard thanks to name. Kultainen Kuukkeli is Golden Siberian Jay in English. ( I didn't know that, but I found this page (In Finnish) that had the English name as well as a picture)

Basically you need some object that resembles a bird, a piece of two-by-four for a pedistal, gold spray paint, glue and small plaque that says something like

Kultainen Kuukkeli 2003
Paras lypsyblogi

Decide what you want to paint with gold, paint them, glue pieces together. The only problem is that logistics of flimsy awards require a gala. Organizing a gala is not that hard. Biggest problem is where to find a place in such a short notice. On weekday night you could probably get a lecture hall from a university.

--213.243.181.163, 01-Feb-2004


Jos joku haluaa organisoida gaalan, niin siitä vain. Mä vähän luulen, että mulla ei riitä into siihen asti :-).

Palkintojen suhteen ainakin yksi kirjasponsorointi on ilmoittautunut, lisää saa toki tarjota. Diplomit saanee ainakin aikaiseksi.

"Paras lypsyblogi" kyllä on kiehtovin kategoriaehdotus, mitä tähän mennessä on saapunut. *grin*

--JanneJalkanen, 01-Feb-2004


Paras päiväkirja puuttuu.

--kuukkelikuu, 01-Feb-2004


"Äijä-" ja "femakkoblogien" sijaan ehdottaisin kategorioita "paras miesnäkökulmablogi" ja "paras naisnäkökulmablogi".

Myös "Paras suunsoittaja" palkinto pitää ehdottomasti antaa eniten päätään aukoneelle blogaajalle.

--Schizo-Janne, 01-Feb-2004


No Plöki:hän vie nuo kaikki kategoriat miten haluaa!

--ebe, 01-Feb-2004


Tunnustuksellinen blogi = päiväkirja.

Ja Schizo-Jannen ehdotus on ihan oivallinen sinällään, se vain kuulostaa hieman tavalliselta. Miten olisi äijä- ja muijablogi?

--JanneJalkanen, 01-Feb-2004


Kuinkas tarkkaa se blogin olemassaolo vuonna 2003 on? Meinaan, että tuolla oli, että blogin pitää olla olemassa 31.12.2003. Mitäs jos on aloittanut just sinä päivänä? Eli pitäisikö palkita myös elinikäisistä saavutuksista?

--:-), 01-Feb-2004


Paras parturiblogi olisi aika pop.

--Aaltoneito, 01-Feb-2004


Elinikäinen palkinto tulee jos on tullakseen ja raati valikoi sen ihan itse :-). Jos joku on oikeasti aloittanut 31.12.2003, hän kelpaa mukaan mainiosti - tosin voi olla vaikeaa kirjoittaa päivässä niin paljon ja hyvää että pärjäisi.

--JanneJalkanen, 01-Feb-2004


Tuleeko oma sivu kisalle? Olisko blogit.fi sopiva paikka? Vai Buttuglyn alle?

--m, 01-Feb-2004


Mmm... Kyllä tämä oikeastaan kuuluisi blogit.fi:n alle, mutta ainakin näin konseptointivaiheessa käytän mieluummin omaa Wikiäni. Sitäpaitsi - kuten näkyy - minen ymmärrä höykäsen pölähtävää graafisesta suunnittelusta.

Vapaaehtoisia ihmisiä tekemään hyvä HTML-leiska?

--JanneJalkanen, 01-Feb-2004


Kyllä urheilublogeille pitäisi ehdottomasti saada oma kategoriansa. On meitä jo sen verran monta.

--Maukka@Avokatsomo, 02-Feb-2004


Palkitsemisen arvoista voisi olla hyvä päivitystiheys laadun silti kärsimättä, epätodennäköisyys kirjoittajana verrattuna keskivertoon bloggaajan YUP-taustaan - ikä, maantieteellinen asuinpaikka, vähemmistöön kuuluminen... Myös kriittisyys ja huumori ovat hyviä ominaisuuksia.

--setä, 02-Feb-2004


Olen siinä mielessä hieman jäävi tekemään ehdotuksia, kuten muutkin bloggaajat, että oma lehmä on syvällä ojassa. Tässä kuitenkin omia ehdotuksiani.

- Päivitystiheys tulee ottaa huomioon, sillä vaikka postaukset olisivat kuinka hyviä, niin kerran viikossa ilmestyvät kirjoitukset eivät ole päivittäisten väärti.

- Muita huomioon otettavia asioita ovat huumori, asiasisältö, keskustelua herättävyys ja omintakeisuus.

- Blogit eri kategorioihin valitsevien ja palkinnot jakavien henkilöiden tulisi olla mahdollisimman paljon irti blogistanin kuppikuntaisuuksista ja mieluiten myös blogien top-listan tuntemuksesta, jotta ennakkokäsityksiä ei olisi.

- Paras vaihto olisi, jos raadin ihmiset olisivat kirjoittamista, mediaa ja nettiä tuntevia, mutta muuten blogimaailman ulkopuolisia henkilöitä.

- Pahin uhka palkintojen uskottavuudelle ovat epäilyt tuomioiden puolueellisuudesta.

- Palkintokategorioiden ei tarvitse apinoida ulkomaisia käytäntöjä - omat kategoriat tulisi tehdä Suomessa vallitsevien trendien mukaan.

- Kategorioista tulevat mieleen paras blogi, paras englanninkielinen blogi, paras päiväkirjablogi, hauskin blogi ja paras ulkoasu.

--Ihmissuhteet-Henry, 02-Feb-2004


Päivitystiheydellä tulee toki olemaan merkitystä, mutta muistaakseni idea täysin objektiivisista palkinnoista on heitetty romukoppaan noin 15 sekuntia idean saamisen jälkeen. Palkinnoille ei missään nimessä haeta minkäänasteista uskottavuutta, vaan tarkoituksena on antaa blogimaailman omaa tunnustusta omalle väelleen - eli tismalleen samalla lailla kuin Oscarit ovat leffaihmisten tunnustuksia toisille leffaihmisille. Eli ei, kukaan bloggaaja ei ole jäävi ehdottamaan mitään. :-)

Kuppikuntaisuutta tullaan toki välttämään mahdollisuuksien mukaan. Joskin suoraan sanottuna olisi vaikea kuvitella miksi ketään muuta kuin toista bloggaajaa nämä palkinnot kiinnostaisivat, joten blogistanin ulkopuolisten asiantuntijoiden raahaaminen mukaan voi olla aikas hankalaa.

Valintaprosessi on tehty blogistanivetoiseksi siksi, että millään raadilla ei ole aikaa eikä halua juosta kuuttasataa blogia läpi. Saatte ihan itse ehdotella blogit kategorioihin, jonka jälkeen raadilla on huomattavasti helpompi työ tutustua ehdokkaisiin.

--JanneJalkanen, 03-Feb-2004


Pitäisi varmaan nimetä raati, ehkä kuusi henkilöä...

--193.167.216.177, 03-Feb-2004


Raadin nimeäminen on täydessä vauhdissa :-). Selkäänpuukottamisen, paranoian lietsomisen ja spekuloinnin helpottamiseksi raadin kasaaminen tapahtuu salassa.

--JanneJalkanen, 03-Feb-2004


Kategorioita saisi olla mieluummin minimimäärä kuin maksimimäärä.

Kovin monentyyppisiä blogeja suomessa ei nimittäin ole, tai jos on, niin niitä on yksi tai muutama tunnettu ja jokunen vähemmän tunnettu kutakin blogityyppiä kohti, ja tuloksena on että lähes jokainen tunnettu blogi saa jonkin sille "räätälöidyn" kategorian sisällä palkinnon, ja tämä taas edelleen vain vahvistaa jo olemassa olevia stereotypioita siitä, miten blogeja tulisi tarkastella. Ja samoin monet (ainakin parhaat) blogit myös sekoittavat eri sisältö- ja lajityyppejä.

Mutta toisaalta, nuo kategoriat asiantuntemuksella valittuna voivat tietysti jäsentää blogimaailmaa myös "oikein". Kunhan vain katsotte, että yksikään luokka ei ole tiedostamattakaan "räätälöity" valmiiksi jollekin tunnetulle blogille.

--Satunnainen lukija, 04-Feb-2004


Joo, yksi sarja vain: "paras blogi". Saadaan kunnolla jännitystä ja hälyä. Jos palkintoja on monta, vain voittaja itse muistaa koko kilpailun.

Tai sitten useita palkintoja, mutta yksi ylitse muiden.

--193.167.223.234, 04-Feb-2004


Kuten jotkut ovat jo huomanneetkin, niin kategorioita on hieman karsittu. Ongelma on tosin siinä, että koska raati kuitenkin jakaa kaikki palkinnot kavereilleen, niin kavereita on kuitenkin sen verran ettei ihan pelkästään "paras blogi" -palkintoa voi jakaa.

Ja luonnollisesti paras blogi saa osakseen enemmän huomiota ja selkääntaputtelua kuin muut. Kuukkelikin on isompi kuin muilla.

--JanneJalkanen, 06-Feb-2004


Paras mobiiliblogi tai jollain muulla tavalla bloggauksen rajoja koetteleva blogi olisi myös hyvä noteerata. Jos ei muuten niin ainakin siksi, että näitä tuntuu olevan todella vähän Suomessa.

--130.232.38.100, 06-Feb-2004


"Paras naisen ylläpitämä blogi" olisi tietenkin eräs mahdollinen kategoria.

Tärkeintä on, että kilpailu järjestetään, vaikka se olisikin näin ensi kerralla tuntuman hakua, puolueellista, skandaalimaista jne. Huonokin kilpailu on paljon parempi kuin ei kilpailua ollenkaan. Ja mistäs sitä paremman interblogistisen keskustelun saisi aikaan, kuin skandaalinomaisista tuomioista.

Olen sitä mieltä, että blogeille saadaan parhaiten julkisuutta kilpailullisuuden kautta - Top-lista ja kuukkelikilpailu ovat askel siihen suuntaan.

Kategorioita ei välttämättä tarvita monia, koska ehdokkuuskin on kunnian arvoinen saavutus.

--Ihmissuhteet-Henry, 07-Feb-2004


talonrakennusblogi www.lavilat.com

--213.250.98.26, 09-Feb-2004More info...     Add comment   Back to entry
"Main_comments_310104_1" last changed on 09-Feb-2004 12:56:59 EET by 213.250.98.26.