Kuinka kauan moisen testin tekemiseen kuluu?

--Eppu J., 31-Jul-2007


En kellottanut... Veikkaisin, että puolisen tuntia? 45 min? Jotain sinne päin. Sanasto- ja matematiikkaosuudet olivat nopeita, mutta niissä pahuksen kuvatehtävissä vierähti varmaan valtaosa ajasta.

--JanneJalkanen, 01-Aug-2007


Testi testaa eniten kärsivällisyyttä. 45 minuuttia tällaisen kanssa tuntuu pitkältä ajalta. Reilussa vartissa tulos oli 129 mutta todellinen tulos näkyy osiotulosten huononemisessa sanaosuuden jälkeen, kun alko kyrsiä mokoma nysvääminen. ;)

--AnonymousCoward, 02-Aug-2007


Hm. Onko keskittymiskyky osa älykkyyttä?

En tiedä. Eihän sitä koulussa/lipastossa ollut yleensä mitään ongelmaa istua tenteissä useampaa tuntia, jos tehtävät olivat vaikeita. Toki fiksuimmat ja parhaan laskurutiinin omaavat pääsivät sieltä nopeimmin ulos, mutta kyllä niissä helposti pari tuntia vierähti kun laski ja tarkisti.

Jospas sanonta "netti tyhmentää" tarkoittaa vain sitä, että netti totuttaa välittömään palautteeseen? Muistaakseni jossain sanottiin, että jos sivun lataus kestää yli 10 sekuntia (tai jotain sinne päin), niin ihmiset lopettavat lataamisen ja klikkaavat "back".

--JanneJalkanen, 02-Aug-2007


Sanoisin, että keskittymiskyky voi sikäli olla osa älykkyyttä, kun osaa valita, mihin keskittyy. Pystysen sarjakuvaa lainatakseni: "Vain idootit testaavat älykkyyttään."

Jossain oli, että lataushermostumisaika olisi lyhyempi, 5 tai 7 sekuntia. Ehkä siinäkin on kyse valinnasta? On parempaakin tekemistä kuin odottaa internetsivun latautumista.

--AnonymousCoward, 04-Aug-2007


Niin, älykkyydestä ei liene mitään iloa jos ei pysty halutessaan keskittymään ja käyttämään sitä. Toisaalta, välillä ihmiset perustelevat itselleen valinnalla sitä, että intahweb on oikeasti vienyt keskittymiskyvyn. Välillä tietenkään ei.

Yksi stressin oireita on, että keskittymiskyky katoaa. Yritin tehdä tätä samaa testiä itse jokin aika sitten kun oli vielä työstressiä, ja ryydähdin puolessa välissä. Nyt, paremmalla ajalla, enemmän rentoutuneena, tämä ei tuntunut yhtään liian pitkältä.

--JanneJalkanen, 04-Aug-2007More info...     Add comment   Back to entry
"Main_comments_310707_1" last changed on 04-Aug-2007 12:47:23 EEST by JanneJalkanen.