Huutelua saunan takaa. Podilähetyksiä milloin mistäkin. Joskus jopa asiaa.

August 30, 2005, 12:27 AM
Lisää suomalaisia podcasteja

Avokatsomo, tuo Suomen eturivin urheilublogi, on myös aloittanut podilähetykset. Salibandy ei ole lähellä sydäntäni, joten vakiokuuntelijaa minusta ei taida syntyä, mutta ihan kelvollista jälkeähän tuolta Turusta kuulostaisi tulevan. Tosin olin pudota tuoliltani, kun loppupuolella ääneen pääsi mies, joka kuulostaa niin Khiloulta, niin Khiloulta... Kuulinko näköharhan vai näinkö kuuloharhan?

Hyvä pojat, kuitenkin!

August 27, 2005, 10:40 PM
Podshow.com - ei ehkä paras resurssi

Cory Doctorow kertoo, että podshow.com:in "vapaa" musiikki ei itse asiassa ole kovin vapaata. Käyttöehtojen mukaan podaajan on lupauduttava olemaan käsittelemättä tiettyjä asioita podcastissaan, kuten esimerkiksi softapiratismia, MP3:sten jakamista tai "muita vahingollisia asioita". Ymmärrän kyllä sen, että ei haluta, että ihmiset mainostavat (promote) laitonta tiedostojen jakoa, mutta se, että kielletään edes viittaamasta (reference), on jo sananvapauden rajoittamista.

Tässä podilähetyksessä ei enää tulevaisuudessa kuulla podshow.comin musiikkia, elleivät käyttöehdot muutu. Täällä itse asiassa harrastetaan itseruoskintaa siitä, ettei tullut luettua noita ehtoja tarkemmin ensimmäisellä kerralla.

Päivitys: kannattaa myös lukea, mitä Ewan Spence kirjoittaa asiasta ja musiikkipodauksen syvemmästä olemuksesta.

August 22, 2005, 9:28 AM
Neljäs osa

Saunan-takaa -podilähetyksen neljäs osa on täällä. Tällä kertaa matkustamme Amerikan Yhdysvaltoihin, Seattlen kaupunkiin, jossa tutustutaan eksoottisesti suomalaiseen kulttuuriin. Musiikista vastaa 46bliss Podshow Podsafe Music Networkista.

(Myös Wärtzilän keikalla tuli käytyä, mutta valitettavasti logistiset ongelmat ja ylenmääräinen alkoholin nauttiminen yhdistettynä jetlägiin tuhosivat haastattelumahdollisuudet. Hyvää musaa kuitenkin, suosittelen. Yhtyeessä on luultavasti Suomen paras grillaaja laulajana.)

Kuuntele Saunan takaa, osa 3(info) (12.5 MB, 26 min 47 s).

(Pitäisi kyllä jotenkin alkaa lyhentää näitä; puoli tuntia on kyllä ihan liikaa podcastille.)

August 10, 2005, 11:22 AM
Tämä ei ole podilähetys

...mutta haluaisin vain kertoa, että nyt myös avaruudesta on tehty podcast: Steve Robinson lähettää suoraan avaruussukkula Discoverystä.

Ainakin hype-tekijä alkaa olla podcastingilla ihan kova.

August 2, 2005, 3:42 AM
Edinburgh!

Olen taivaassa! Tai ainakin korkealla vuorella ja viskien ympäröimänä!

Joka tapauksessa, tässä Saunan takaa -podilähetyksen seuraava osa. Tällä kertaa syödään haggista ja jutustellaan maailman suurimmista festareista Ewan Spencen kanssa. Varoitus: suurin osa lähetyksestä on englanninkielinen, ja mukana on sekä suomitankeroa että skottienglantia.

Ewan on melkeinpä ammattipodaaja, sillä hänellä on muutamakin oma podilähetys, lähinnä The Rock Show sekä australialais-skottilainen elokuvapodcast. Ewan aikoo nyt lähettää säännöllistä ohjelmaa täältä festivaaleilta joka päivä. Kannattaa kuunnella, mies on hauska kuin mikä. Päivittäiset lähetykset alkavat maanantaina.

Saunan takaa on myös nyt lisätty blogilistalle.

Kuuntele Saunan takana, osa 2(info) (10.3 MB AAC, 22 minuuttia 10 sekuntia).

Linkit:More info...  
"Saunan Takaa" last changed on 17-Oct-2005 00:10:38 EEST by JanneJalkanen.