Hei, lisäsin Saunan Takaan X-Stagen podcastlistalle http://x-stage.yle.fi/podcastejasuomeksi

re: oma kommenttisi ensimmäisen jakson kommenteista - jonkinlainen käsikirjoitus tosiaan kannattaa tehdä. Ei nyt ihan valmista tekstiä, koska silloin puheesta tulee paperin makuista, mutta jonkinlainen, vaikka mindmap, tai muistiinpanokortit asioista, joita aiot käsitellä.

Kuuntelen tätä kirjoittaessa jaksoa #2, ja huomasin, että puhut hyvin eri lailla kun keskustelet livenä oikean ihmisen kanssa. Haastattelu kuulosti tosi mukavalta! Yksinpuhelusta tulee helposti hiukan kuivaa, soinnitonta ja ponnetonta ääneen ajattelua.

Yksi radioammattilaisten keino on kuvitella eteensä yksi ihminen, jolle juttelee. Kokeile: kuvittele olevasi kahvilassa ja odottavasi hyvää kaveria, jolle palat halusta kertoa uudet jutut, joita olet miettinyt. Sitten kun saat mielikuvan siitä kaverista eteesi, ala kertoa.

PS. Kirjoitin Tuhat sanaa - blogiin http://www.tuhatsanaa.net/podcasting siitä, miten Adam Curry on fundeerannut kaistan riittävyysasioita harrastelijapodcastaajien kanssa. Mitkä sun kokemukset ovat nyt tästä Saunan takaa - podcastista, millaisia kaistakysymyksiä siinä on vastassa?

--Tuija, 02-Aug-2005


Olin tosiaan kahden oluen humalassa kun tein tuota haastattelua, sekin varmaan rentoutti ;-). Sitäpaitsi haastateltava oli hyvä.

Kiitos tosi paljon vinkeistä - kirjoittamista olen treenannut ihan kohtuullisesti, mutta tämä puhuminen ja podilähettäminen tosiaan vaatii vielä paljon harjoitusta. On vaikeaa erottaa kirjoittamista puhumisesta näin nopeasti: podilähetys syntyy loppujen lopuksi vielä pitkälti samoin kuin blogipostaus tällä hetkellä. Mutta kokeillaan, eihän tässä onneksi mitään Roomaa olla vielä rakentamassa ja yhteiskuntajärjestystä kaatamassa ;-)

Tällä hetkellä kaista ei oikeastaan ole mikään isompi juttu (kiitos BaseN Networksin anteliaisuuden), ja olen varautunut Coral Cachen käyttöön sitten jos homma alkaa mennä reisille pahasti. Oma arvioni kuitenkin on, että jos minulla olisi esim. sata kuuntelijaa, teen lähetyksen kerran kahdessa viikossa (max), jonka koko pysyttelee toivoakseni alle kymmenen megatavun, niin 10Mx100x2 = 2 GB trafiikkia/kk. Tämä on noin puolet sivustoni tämänhetkisestä liikenteestä (josta suurimman osan muodostavat erilaiset RSS-aggregaattorit), joten tämän kanssa pitäisi kyllä pystyä selviytymään.

Luotan siihen, että jään jonnekin podilähetyksien "pitkään häntään" unohdettuna tehokkaasti, kunhan joku Joka Oikeasti Osaa pääsee liikkeelle. Minulle tämä on vielä tällä hetkellä leikkiä, jolla yritän ymmärtää, mistä tässä jutussa on kyse. Call it curiosity...

--JanneJalkanen, 02-Aug-2005


Ei se mitaan kannipoddausta ollut, sustahan sai selvaa ;)

Ja haluaisin viela lisata etta Ukulele Orchestra of Great Britain rulettaa, mutta olenhan niista useampaan otteeseen kirjoittanutkin...

--kolibri, 04-Aug-2005


Mä sammun luultavagsti ennen kuin musta ei saa selvää... Tosin väsyneenä saatan unohtaa englannin kielen.

Harmittaa, kun ei ko. spektaakkelia näe.

--JanneJalkanen, 05-Aug-2005More info...     Add comment   Back to entry
"Saunan Takaa_comments_020805_1" last changed on 05-Aug-2005 00:04:57 EEST by JanneJalkanen.