TitleProblems with German Umlaute
Date28-Jun-2006 10:15:49 EEST
Version2.4.6
SubmitterPaul Kleber
Bug criticalityMediumBug
Browser versionMozilla Firefox
Bug statusNotReallyBug
PageProvider usedJDBCPageProvider
Servlet ContainerTomcat
Operating SystemWindows XP
URLBugLinkingToAnchorsWithUmlauts
_cmdlineform='reportform' status='NotReallyBug' title= map='container=Servlet Container;java_version=Java version;pageprovider=PageProvider used;criticality=Bug criticality;x;status=Bug status;browser_version=Browser version;url=URL;os=Operating System'
Java version1.5

Unfortunately the in the bugs BugLinkingToAnchorsWithUmlauts and BugNamedAnchors mentioned problems occur again.


It's no bug of JSPWiki. You have to edit server.xml of Tomcat (is in the conf-directory of Tomcat). Please add to

<Connector port="8080"
               maxThreads="150" minSpareThreads="25" maxSpareThreads="75"
               enableLookups="false" redirectPort="8443" acceptCount="100"
               debug="0" connectionTimeout="20000" 
               disableUploadTimeout="true"/>

the term 'URIEncoding="UTF-8"'.

It should look like that:

<Connector port="8080"
               maxThreads="150" minSpareThreads="25" maxSpareThreads="75"
               enableLookups="false" redirectPort="8443" acceptCount="100"
               debug="0" connectionTimeout="20000" 
               disableUploadTimeout="true" 
               URIEncoding="UTF-8"/>

It work's very fine! Thanks to Mariano Rico for his help!

--AnonymousCoward, 13-Jul-2006


Hmm... suddenly i got a problem with german "Umlaute" and the name of attachments.

For Example, if i upload a file which called "bläg.jpg" the Wiki saved it in this path-structure :

bl%C3%B6g.jpg-dir
.... and in the AttachmentList is shown as "bläg.jpg", but i cant open, show, edit or delete this attachment... => HTTP Status 404 - Attachment 'BlogTestBlÃG.jpg', version -1 does not exist.

Few days ago the wiki transformed this umlaute. days ago i uploaded a file which is called "ähnliche.jpg" and the path of this file is 334hnliche.jpg-dir its shows as "334hnliche.jpg" in the AttachmentList (its not the best as well...) but all functions works properly..

I dont changed the UploadTemplate or the AttachmentTab jsp-Sites... any Ideas ?

Thanks for AnswerMe! :)

--MartinU, 17-Apr-2007

Add new attachment

Only authorized users are allowed to upload new attachments.
« This page (revision-13) was last changed on 04-May-2007 01:21 by MurrayAltheim