No en mäkään löydä linkkiä, mutta funtsin kyllä eilen keskustelua kuunnellessani että olenkohan kirjoittanut aiheesta jotain tuolta kantilta. Koska ei mulla riitä lihakset arvioida miten lakia voidaan käyttää ja väärinkäyttää, huolestun itse enemmän siltä miten paljon se pienentää kynnystä tiukentaa valvontaa jälkeenpäin ("koska edellinen laki jättää tulkinnanvaraa...") ja miten sitä on mahdollista käyttää "lain hengen" vastaisesti.

Ei nää foliohatut lopu multakaan kesken.

--Merten, 25-Feb-2009


Muissa maissahan tekijänoikeusjärjestöt ovat jo harrastaneet ISP:den oikeuteen haastamista (tai sillä uhkaamista) sillä perusteella, että nämä eivät valvo tekijänoikeusrikkomuksia ja sulje moisia käyttäjiä pois Internetistä.

--AnonymousCoward, 25-Feb-2009


Tässä on kaksi jatkokehitysvaihtoehtoa:

  1. Poliisi vaatii itselleen samat oikeudet kuin yhteisötilaajillakin on (esim. järjestäytyneen rikollisuuden pysäyttämiseksi, koska ne kurjat ovat oppineet käyttämään Skypeä).
  2. Se, saako ISP tai yhteisötilaaja jättää käyttämättä mahdollisuuden tutkia esim. tekijänoikeusrikkomuksia, tullaan kokeilemaan oikeudessä (tai ainakin sillä uhataan).

Sanovat, että lakia ei ole pakko soveltaa, mutta nähtäväksi jää tuleeko siitä käytännön pakko juuri tekijänoikeuskysymyksissä.

--JanneJalkanen, 25-Feb-2009


Uskon juurikin tuohon Jannen vaihtoehtoon 2: seuraava askel on yrittää päästä ISPeihin kiinni, jollain tuollaisella pakottavalla syyllä. Tätä ne varmasti yrittävät, mutta elän toivossa että universaalisti pakottavaksi ne eivät sitä saa; ehkä saavat joitain ISPeitä pauloihinsa.

Tosin tällä on ilman sinister-kytköksiä sellainen vaikutus että taas seuraava askel valvomisen laajentamisesta on nyt taas helpompi kun "onhan meillä jo sensuuri ja valvontalaitkin". Sekin on yksi jatkokehitys, vaikka Lex Nokiaa ei olisikaan juuri nyt vielä rakennettu ansaksi.

--Tommi Korhonen, 25-Feb-2009


JanneJalkanen:

Musta huomionarvoisia olis myös itse 13 § tulleet muutokset, jotka koskevat yhteisötilaajien sijaan operaattoreita. Vaikka siinä tiputetaan vain muutamia sanoja pois niin ne poistettavat sanat on just niitä jotka rajaa operaatojen oikeuksia tutkia väärinkäyttöjä.

Sit aiheen vierestä linkki Turun Sanomien uutiseen

http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:2009-02-18,104:2:594231,1:0:0:0:0:0:

--Zache, 26-Feb-2009


On muuten Antti Kotilainen, ei Anssi mutta näin meitä kusetetaan. Yhden sanan muutos voi tietää kaameita asioita. Lakitestit selkokielisiksi ja kuntoon, ei näissä ole mitään järkeä.

--Joku, 28-Feb-2009More info...     Add comment   Back to entry
"Main_comments_250209_1" last changed on 28-Feb-2009 12:59:43 EET by Joku.